Egyéni konzultáció

Ha még nem találkoztunk, kérlek válaszd a Online tanácsadást!

   Az egyéni konzultáció fél nap, vagy egy nap időtartamú lehet, előzetes megbeszélés szerint a helyzet függvényében. Lehetőség szerint természeti környezetben, ahol nyugodtan tudunk beszélgetni, sétálni, test gyakorlatokat végezni, mert ne csak egy üldögélős beszélgetésre számítsál, készülj fel arra, hogy mutatok közben néhány testgyakorlatot, amik teljesen egyszerűek, amiket könnyedén meg tudsz valósítani, néhány egyszerű légzésgyakorlatot, amik segítenek aztán a mindennapjaidban, hogy a tested – lelked – szellemed összhangba kerüljön.

Természetesen lehetőség van arra is, ha a helyzeted, témád, vagy az idő nem teszi lehetővé a szabadtéri programot, hogy védett, nyugodt, békés helyen történjen Budapesten, az előzetes megbeszélés szerint.
     A konzultáció csak személyesen tud történni, mert én a minőségi időt nagyon fontosnak tartom és azáltal, hogy te kimozdulsz a saját megszokott környezetedből és eljössz a találkozó helyre, ez már egy ráhangolódást ad. Ez is egy lehetőséget, időt ad neked arra, hogy kimozduljál a korábbi gondolatmenetedből, a korábbi nézőpontodból és új irányba mozdulj el. A személyes jelenlét során lényegesen tágabb a kommunikációs csatorna mint mondjuk egy videó beszélgetés folyamán. Hiszen már a személyes jelenlét, azt megérezni, hogy egy nehéz helyzetben vagy, van egy kérdésed amivel most dolgod van, és van ott melletted egy másik ember, aki figyelmet szentel rád, aki meghallgat, aki egyáltalán ott van, már önmagában ez gyógyító hatású. Ez már egy teljesen más lehetőséget nyit meg előttünk.
   Nagy divat manapság az online tanácsadás, kényelmes mindkét fél számára, sokkal gazdaságosabb is, hiszen nem kell utazgatni, viszont én a személyességnek vagyok a híve, a személyes jelenlét gyógyító hatásának. Legalább ennyit tegyünk meg magunkért. Legalább ennyit tegyünk meg egymásért, hogy azt a néhány órát rászánjuk egymásra, és igenis ott vagyunk, jelen vagyunk, és együtt vagyunk egy folyamatban, aminek a révén a korábbi problémaközpontú gondolkodásból, át tudsz váltani megoldásközpontú gondolkodásra. Mert ez a legfontosabb amiben neked segíteni tudok, hogy megoldásközpontúvá váljon a gondolkodásod, hogy letedd a problémákat, elbúcsúzz a probléma szemlélettől.
   A megbeszélésünk hatására ez a hozzáállás változás mindenképpen megvalósul, más egyéb változás is létre tud jönni, de ez mind, mind, mind a te helyzetednek, és a hozzáállásodnak, szorgalmadnak a függvénye. Tőlem annyi segítséget kapsz, amit el tudsz fogadni, ami éppen a jelen helyzetben a lehető legjobb. Arra igyekezlek rávezetni, hogy meg tudd találni a megoldásokat. Eszközöket, gyakorlatokat mutatok neked arra, hogy hogyan lehet a hétköznapi életben kezelni a helyzeteket. Hogyan lehet könnyedséget, ugyanakkor mégis felelős hozzáállást megvalósítani a mindennapi életben. Olyan egyszerű módszereket mutatok meg, amik az én életemben is segítségemre voltak, egyszerűen és könnyedén megvalósíthatóak. Könnyedén megtanulhatóak, elsajátíthatóak, és ami a legfontosabb, amikor olyan helyzetben vagyunk amit korábban rosszul kezeltünk, vagy korábban nehézséget hozott, vagy elbuktunk, ezekben a helyzetekben tudnak segíteni, és ezeknek a helyzeteknek az újfajta kezelését, megelőzését, az újfajta megoldását tudja eredményezni.
  Azt, hogy te a helyzetben már másképpen tudsz reagálni, a korábbi vesztes reakció helyett, egy nyugodt, kiegyensúlyozott, bölcs hozzáállást tudsz megvalósítani, ami számodra lehetőségeket ad arra, hogy nyugodtan, magabiztosan kerüljél ki abból a helyzetből, szituációból. Hiszen, mint ahogy azt nagyon sokszor emlegetem a hozzáállásunktól, csak és kizárólag a hozzáállásunktól függ az, hogy milyen eredményt hozunk ki egy helyzetből. Mert ugye az, hogy mi történik, az egy dolog. De az, hogy mi hogyan reagálunk rá az a mi felelősségünk, az minket minősít, és ebben tudsz segítséget kapni, hogy a reakcióid megváltozzanak, és így megváltozik a dolgok kimenetele, kezedbe tudod venni életed irányítását.

Megváltozik a szemléleted problémacentrikusról megoldásközpontúra és, hogy mindezeket begyakorold, mindezeket rögzítsd, ezért össze állítunk egy mindennap végzendő gyakorlatsort, amelynek része megerősítő mondatok használata, része lehet akár légzésgyakorlat, része lehet akár életmód változtatás, része lehet testgyakorlatok rendszeresítése, a lényeg az, hogy egy olyan programot kapsz, amit te a következő hónapban (minimálisan) végre tudsz hajtani. Szépen leírjuk, hogy nap mint nap milyen feladatokat végzel el. Ez azért nagyon fontos, mert amikor elmész tőlem, utána rengeteg új gondolat jön, vissza csöppensz a hétköznapi életbe, és másnap amikor vakarászkodnál, hogy miket is beszéltünk meg, miket is mondtam, elő tudod venni a munkafüzetet és szépen fehéren-feketén le van írva, hogy mi az, amit ma megcsinálsz. Nem kell megijedni, ez mind olyan dolog, amit én is megcsináltam, vagy akár csinálok most is nap mint nap, illetőleg már nagyon sokan mások is megcsinálták. Egyszerű gyakorlatok, könnyedén megtanulhatóak, könnyedén elsajátíthatóak, és olyat írunk le, amit te is jónak érzel, amit te is érzel, hogy fogod tudni csinálni, fogod tudni alkalmazni, és elhiszed azt, érzed, ráérzel, hogy ez neked segíteni is fog.

    Amikor találkozunk, megváltozik a hozzáállásod, utána pedig a munkafüzet segítségével végzed a napi gyakorlatokat. Ez egy 30 napos program, mindamellett ha bármi kérdésed van, bármi új gondolatod támad, akkor azt emailen meg tudod nekem írni, amire én amint lehetőségem van, akkor reagálok rá, vagy pedig ha úgy érzed, hogy még valamivel bővítenéd a mindennapi gyakorlatokat, akkor arra is tudok neked ötleteket adni, illetőleg ha valami olyan kérdés merül fel, amiben elakadsz, ami bonyolultabb, nehezebb, akkor azt át tudjuk beszélni akár telefonon, vagy video kapcsolatos módon, Skype, Facebook, kismillió lehetőség van manapság.
Illetőleg javaslatokat fogok tenni a továbblépés irányára, akár arra, hogy én miben, hogyan tudok neked segíteni, akár pedig arra, hogy mi az a más módszer amit a figyelmedbe ajánlok, amit úgy érzek, hogy neked hatékonyan a javadra tud válni.
Bármi kérdésed felmerült, vagy jelentkezni szeretnél, írj nekem !

Szeretettel várlak!
Tiringer László