Hitvallás

Hiszem, hogy egy csodálatos korban élünk, amikor bőven van lehetőség a nemes ügyek szolgálatára, a bennünk rejlő tehetségek, képességek kibontakoztatására. Hatalmas igény van a felelősségteljes megnyilvánulásra, a tudatos cselekvésre, a jó szóra, a másik ember meghallgatására, a figyelemre, a segítségnyújtásra, bátorításra vagy éppen a kezdeti eredmények elismerésére.

Egyik legfontosabb feladatnak tekintem azt, hogy szóba álljunk egymással, megtanuljunk újra együttműködni, elfogadni, megérteni egymást, hogy megtanuljunk újra hinni a jóban, értékelni a szépet, értékelni a nemest, meglátni az élet ajándékait, a természet csodáit, megtanulni örülni a létezésnek, alkotó módon élni, megpihenni, feltöltődni, jelen lenni.

Szerencsére sikerült megőriznem azt a gyermeki képet, hogy a természet részei vagyunk és tudunk úgy élni, hogy az számunkra örömet hoz és a természetet is élteti. Hiszen a természetnek mi a részei vagyunk ugyanúgy, mint ahogy a mi sejtjeink alkotnak minket, ugyanúgy mi emberek, állatok, növények stb. alkotjuk a természetet. A természeti törvényeket betartva (feltéve, ha ismerjük ugye), a természettel együttműködve, a természet támogat minket, gondoskodik rólunk, csupán a tudatlanságnak köszönhető az, hogy a mai civilizált ember elfordult a természettől, azt leigázni készül, ellenségeként tekinti.

De hogyan is igázhatnánk le azt, aminek a részei vagyunk, hogyan is uralhatnánk azt, aminek az alkotó részei vagyunk? Szerintem ez egy eléggé őrült elképzelés. Az eredményét jól látjuk, egyre gyakoribbak a civilizációs betegségek, a környezeti károk.

Igazából minden problémánk megoldását abban látom, hogy békét kötünk a világgal és magunkkal, kapcsolódunk a természettel, a saját helyünkön vagyunk, elvégezzük a saját dolgunkat. Ebben segítem a hozzám fordulókat. Ezért lettem önismereti mentor.

Középkorú férfiként azokhoz kívánok szólni, azokkal keresem az együttműködést, akik látják a jelenlegi társadalmi-, ökológiai-, gazdasági kérdéseket, és felelősen kívánnak a saját életükben cselekedni. Akik nem másokra mutogatnak, nem másokra hárítják a felelősséget, nem a homokba dugják a fejüket, hanem mernek szembenézni a felmerülő kérdésekkel, fel merik vállalni a feladatot, és elég elszántak ahhoz, hogy megkeressék a megoldást, meg is valósítják azt, és elég elszántak ahhoz, hogy mindezért nap mint nap tesznek is.

Szólítom azokat, akik emberhez méltóan kívánnak élni, akik ha elakadtak, mernek segítséget kérni, és azokat is, akikben megvan a jó szándék és a tapasztalat ahhoz, hogy tudjanak másoknak segítőkezet nyújtani, mindazokat, akik hajlandóak a nagy ideákat, a szentimentális elképzeléseket valósággá változtatni, akik mernek álmodni és az álmokat tetteké formálni.

Hívom mindazokat akik tudják, hogy a világunk olyan, amilyenné mi tesszük. Persze azokat is akik még nem tudják, de készek ezt elfogadni, megérteni, felvállalni.

Várom továbbá azokat is, akik alkotó módon élnek és hasonló alkotó emberekkel szeretnének közösséget formálni. Különösen nagy szeretettel várom azokat, akik szeretik a természetet, netán valamilyen természetes módszert már alkalmaznak, és szívesen bemutatják másoknak. Segítséget, útmutatást eligazítást tudnak nyújtani a többieknek.

Szeretettel várlak tanfolyamaimon, kirándulásaimon, előadásaimon, rendezvényeimen, összejöveteleinken. Bárhol is tartasz utad során közösségünkben szeretettel látunk !

Te miben tudnál segíteni? Mi az, amihez te értesz és szeretnéd vele a közösséget szolgálni? Mi az az érték amit szívesen átnyújtasz embertársaidnak? Ha bármilyen módon támogatnád az elképzeléseim megvalósulását, vagy segíthetem a fejlődésed, írj nekem !

Ha bármilyen módon támogatnád az elképzeléseim megvalósulását, vagy segíthetem a fejlődésed, írj nekem !

Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót.

    Ajánlott csoportok, események, ahol kapcsolódhatsz:

    Egyéni Önismereti barangolás