Visszatekintő

Kedves Olvasó !

Fogadd szeretettel a visszatekintésem, hogyan jutottam idáig:

A természet szeretetet és a közösség szeretetét, valamint az emberek viselkedése, benső működése iránti érdeklődést, a szüleimtől örököltem. Egészen kisgyermek korom óta mindig is mentünk kirándulni, kertészkedtünk, nagy családi piknikeket tartottunk, vagy éppen apuék vállalati kollégáival bográcsozós, szalonna sütéses vagy közösségi, építő összejöveteleken vettünk részt.
Sok kerítés, ház, nyaraló valósult így meg mindnyájunk örömére.

Elég korán, tizenévesen kialakult bennem az igény a tudatosságra. Figyeltem a saját életemet, az emberek működését, az emberi kapcsolatok alakulását, és megfigyeltem ezeknek a dinamikáját, a jelenségek mögötti összefüggéseket.
Érdekelt, olvastam és a gyakorlatban is alkalmaztam a biokertészeti, és a természetgyógyászati módszereket az ÉLET által is vizsgáztatva.

A tinédzserkori lázadást úgy éltem meg, hogy előadásokat kezdtem el tartani az ország különböző pontjain, természeti értékekről, biokertészetről, természetgyógyászati gondolatokról, egészséges életmódról, ez rengeteg kellemes élményt hozott számomra és nagyon sokat tanultam is belőle.

Első nyilvános szereplésem 400 ember előtt volt, még felkészületlenül, mert késett az előadó, és le kellett foglalnom a hallgatóságot. Gyakorlatilag lehetőségem sem volt lámpalázra 🙂 Egy héttel később már egy kis faluban megkezdtem teljes jogon előadói pályafutásomat. Imádtam, és a közönség is imádott.

Nagy sikereket értem el és sokat is fejlődtem általa, meghatározó tényezője volt a férfivá érésemnek.

Mindezekkel párhuzamosan számtalan civil szervezet létrejötte mellett bábáskodtam, segítettem a létrehozásában, és az elindulásában.

Egyike vagyok azoknak, akik tettünk azért, hogy elindult a zöld fordulat, hogy elkezdődött az a társadalmi ébredés, amit mi fontosnak tartottunk és fontosnak tartok mind a mai napig is. Az ember természet részeként, együttműködve, emberhez méltóan a valós szükségleteit figyelembe véve, értékeink, erőforrásaink megbecsülését, őseink bölcsességét felhasználva, a képességeinket kibontakoztatva, a technológiai vívmányok és a megszerzett tudásunk, alkotóképességünk a földi életet szolgáló használatával, élni érdemes életet éljünk.

Hisz minden lehetőségünk adott hozzá.

Akkoriban amikről beszéltünk, nagyon kevesen értettük, nagyon kevesen láttuk a jelentőségét, akkor még ez utópisztikusnak tűnt, és a hallgatók azt hitték, azt hitte a társadalom, hogy ez csak néhány fiatalnak, vagy néhány “megszállott tudósnak” a fantazmagóriája, pedig nem az.

Eltelt azóta 30 év, és a tények minket igazolnak. Mára már bebizonyított-, és mindenki által jól ismert tény, kézzel fogható az a környezeti-, légköri változás, amiről mi akkor beszéltünk, az évszakoknak a megváltozása, az ökológiai és társadalmi krízis.

Eltelt ugyan 30 év, de a feladat ugyanúgy megmaradt. Időközben messzire kanyarodott el az életem, hiszen néhány év után befejeztem az előadások tartását és elkezdtem hétköznapi életet élni, mint bármely más huszonéves. Többféle területen dolgoztam, szereztem tapasztalatot, majd saját családi vállalkozást építettem föl teljesen a nulláról indulva, hamar piacvezetővé váltunk. Éltem a vállalkozói életet, építkeztem, üzleteltem, emberekkel foglalkoztam, gépeket javítottam.

Majd a vállalkozás bukása után, vállalkozási próbálkozásokkal és családalapítással foglalatoskodtam. Egészen 2015 őszéig, amikor gyökeresen változott meg az életem. 

Szembe kellett azzal nézzek, hogy az az életvitel amit addig folytattam, nem folytatódik tovább, véget ért. Az a kártyavár, amit addig fölépítettem, pillanatok alatt összeomlott.
Ez volt az a pont, amikor be kellett látnom, hogy hiába tanultam, olvastam egész életemben, szinte folyamatosan különböző technikákat, módszereket, mégis ezeket nem tudtam átvinni a saját életembe, és külső segítséget kellett kérnem ahhoz, hogy tovább tudjak lépni.

Ekkor kezdtem el már tudatosan foglalkozni önismerettel, mentem el önismereti trénerhez, önismereti tanfolyamokra és váltam önismereti mentorrá.

A saját életem rendbetétele motivált, csak az érdekelt, hogy én magam a helyemre kerüljek, jól érezzem magam, és azért tanultam ezeket a módszereket, hogy saját magamon alkalmazzam. Nem volt ezzel további szándékom, csupán a legmagasabb szintű tudásnak az elsajátítása. Azonban az Önismereti Mentorképző tanfolyamon megérkezett hozzám a kép, hogy lényegesen többet tudunk segíteni, lényegesen szélesebb körű ismereteket lehet át adni, lényegesen teljesebb-, átfogóbb képet tud a kereső kapni, így született meg bennem a kép a Boldogulástréningről.

Innentől már tudatosan mentem olyan képzésekre amelyek az önismereti mentori tudásom kiegészítik, az önismereti folyamatot segítik. Olyan tapasztalatot, tudást adnak, amit mentorként alkalmazva jobb minőségű segítséget tudok adni a hozzám fordulóknak, és alakítottam ki a saját módszerem, amivel segítem embertársaim tudatosodását, boldogulását, önmagukra találását, emberhez méltóan a természettel összhangban élését, és segítem mindannak a gyakorlati megvalósulását, amiről már ifjon is beszéltem.